Et godt hegn

”Et godt hegn, er et hegn man har glæde af”

De fleste får et hegn fordi de ønsker at skabe tryghed omkring deres ejendom, enten fordi de har brug for en ekstra sikring, til at føle sig tryg eller blot ønsker at indramme deres grund.

Når man så har bestemt sig for at indramme sin grund er der flere ting man bliver nød til at over veje, for at skabe de bedste rammer for en selv og sine gæster.

Indkørsel

Hvis man har en indkørsel, skal man overveje hvilken smedejernslåge man vil have, og hvad der er muligt.

En dobbeltlåge?
Her skal man undersøge hvor meget plads lågerne skal bruge til at svinge på, når den åbner.

En skydeport?
Her skal man undersøge hvor meget fri plads der er til den ene side. Så lågen kan skyde til siden.

Den kræver bredden på indkørslen + nogle ekstra meter til vingen der stabiliser lågen.

Skal der motor på?
Skal man ofte passere med en bil eller lignede. Kan det være en fordel at have en automatisk låge, så man er fri for at stå ud af bilen for at åbne og lukke lågen, når man skal igennem.
Man skal dog lige være opmærksom på, hvis der er gående der skal igen, er det nødvendigt med et kodetastatur eller en ekstra fjernebetjening, samt ringklokke på hegnet.

En manuel låge?
Er der mange gående, der skal igennem lågen, og er indhegningen blot for at skabe en smuk ramme omkring haven, kan man nemt åbne lågen med et håndtag.

Havelåge

Er der plads til en havelåge ved siden af lågen i indkørslen? Ellers kan det være man har mulighed for at lave et indhak til havelågen.
En havelåge skaber en nemmere og hurtigere måde for gående at passere hegnet. Så er man fri for at åbne lågen i indkørslen hver gang.

Havelågen kan installeres med håndtag og lås. Her har man også mulighed for at montere en automatisk dørlås og et kodetastatur, samt en ringklokke til når man får gæster.

Hvad med postkassen eller skraldespanden?

Postkassen
Bør placeres uden for hegnet eller i hegnet i nærheden af lågen. Der findes flere løsninger, hvor man kan få den integreret i hegnet.

Skraldespanden
Hvis skraldespanden står inden for hegnet, kan det være en løsning at montere et uge ur på lågen, så skraldemanden kan hente affaldet i en bestemt periode på dagen/ugen. 
F.eks. hver tirsdag mellem kl. 7.00 og 10.00. En anden mulighed kan være at placere skraldespanden i et tilpasset område, som har egen indgang til skraldemanden.

Forhindringer?

Er grunden ikke lige
Så kan det være nødvendigt at tilrette nogle af hegnssektionerne.
Hvis grunden skråner lidt. Kan man bruge forskudte sektioner.

Hvis grunden har store niveau forskelle – flad eller stigninger, kan det blive nødvendigt at bruge special lavet skrå sektioner i hegnet, for at få det pæneste resultat.

Står træet eller el-skabet i vejen?
Hvis der er forhindringer som ikke kan fjernes f.eks. et el-skab eller træer og buske, kan man blive nød til at anvende tilpassede hegnssektioner.
F.eks. kan man lave et indhak omkring træet eller i nogle tilfælde lave et special hegnselement for at få adgang til el-skabet.

Smedjernshegn - vi kan være kreative sammen med dig
Smedejernshegn - trafikeret vej

Trafikeret vej?
Hvis vejen er meget trafikeret – man skal måske også krydse en cykelsti for at kører ind i indkørslen.
Så kan det blive nødvendigt at trække lågen ind på grunden. Dette giver mulighed for at holde inde på grunden imens lågen åbner, så man ikke er skyld i en trafikprop eller spærrer cykelstien.

Vedligeholdelse

Alle låger og hegnssytemer fra Wiskniowski er galvaniseret og evt. efterfølgende pulverlakeret i en ønsket farve, så de passer til det danske vejr, og ikke krævet den store vedligeholdelse.
Det kan dog blive nødvendig at vaske hegnet, hvis det bliver støvet. Dette gøres nemmest med vand og en blød børste. Man kan efterfølgende tørre efter med en glasklud eller et vaskeskind for at undgå kalkrender fra vandet.
Står hegnet tæt på træer eller anden beplantning, kan der med tiden komme en grønbelægning, som kræver lidt mere.
Tag en spand med mildt sæbevand (autoshampoo) og en blød børste, eller en god microfiberklud. Tør efter med en glasklud eller et vaskeskind for at undgå kalkrender fra vandet. Skur eller slib ALDRIG på overfladerne.

Overvejer du et nyt hegn? Så tvivl ikke med at kontakte os til en 100% uforpligtende snak om mulighederne.

Navigation