Ny  Havelåge? Få hjælp til de forskellige typer låger

En havelåge og en smedejernslåge eller et hegn, er med til at skabe det første indtryk af dit hjem. Men hvor godt kender du de forskellige løsninger?

En låge eller et hegn kan være en fin markering af, hvor din grund og haven begynder. Det er derfor vigtigt, at du finder en løsning, der passer til huset.

Lågen eller hegnet skal sammen med beplantningen være med til at fremhæve dit hus, og byde dine gæster velkommen.

Fordelen ved galvaniseret eller pulverlakeret havelåger og smedejernslåger er:

  • Det skaber en smuk indgang til din have eller indkørsel
  • Du har mulighed for at holde uvedkommende ude.
  • Det kan lukke af så børn og hunde kan holdes inde i haven.
  • Det kræver ikke meget vedligeholdelse udover vand, samt smøring af hængsler en gang om året.
Vi står altid klar med rådgivning - KJ Porte

Hvilken type havelåge eller smedejernslåge?

Havelåger og smedejernslåger varierer meget i udseende og form. Lige fra den elegante til den klassiske eller stilrene look. Der findes modeller der er meget åbne og nogle der er helt lukkede. Der er derfor rig mulighed for at finde låger og hegn, der passer til de fleste hjem, og som giver dit hus et personligt præg.

Havelåge

Havelåge/Svinglåge

Havelåge/Svinglåge:

Som typisk er en enkel låge der fylder hele bredden, og som svinger enten til den ene eller anden side. Denne låge er god til smalle åbninger og er den mest almindelige havelåge.
Havelåger har typisk en bredde på 100-120 cm, men kan fås fra 80cm og optil 135cm i bredden. Ved meget brede haveindgange vil man bruge en mindre dobbeltlåge. Højden af lågen er oftest mellem 120-145 cm, men ønsker man at skærme helt af, så der ikke kan kikkes ind, skal havelågen have en højde på ca. 180 cm.

Moderne stil med AW 10.106

Dobbeltlåge

Dobbeltlåge:

Er faktisk to svinglåger, der er sat mod hinanden. Dobbeltlåger kræver at der er plads lige bag ved lågen, til at de 2 fløje kan svinge ind. Altså skal grunden helst have samme niveau både langs med lågen og i fløjenes brede inde på grunden, for at skabe det bedste resultat. Dobbeltlågerne kan monteres med motor, så du ikke behøver at stå ud af bilen for at åbne den, når du kommer hjem. Den fås også med en underjordisk motor, som nedstøbes, så den ligger plan med belægningen. Hvis man vælger at få en automatisk lågen, er den samtidig sikkert mod at uvedkommende kan åbne den udefra.

Modern stil med Home inclusive

Skydeport/Svævelåge

Skydeport/Svævelåge:

Skydeporten, som svæver hen over jorden, er blevet mere og mere efterspurgt. Skydeporten kræver dog at den har plads til at den kan skyde til den ene side. Det vil sige portens længde + længden på kontravægten på lågen (typisk 2m). Skydeporten skyder mod en stolpe med et indgreb, så den er væsentlig sværere at bryde ind, end en traditionel låge. Skydeporten leveres oftest med en motor i stolpen, hvilket gør at motoren er beskyttet mod vind og vejr. Ved større indkørsler, har man mulighed for at montere 2 skydeporte, der skyder mod hinanden, så kan du til enhver tid åbne for hele indkørslens brede.

Vi har mere en 60 modeller at vælge i mellem

Find mere inspiration på www.kj-porte.dk/smedejern

Navigation